PALČICA U KAZALIŠTU, PEPELJUGA NA MARJANU, MAČKODLAK NA VIMEU, AUDIO REGOČ NA YOUTUBEU!

20.05.2020.

Poštovana i draga publiko,

tijekom proteklog razdoblja bili smo zajedno zahvaljujući društvenim mrežama i platformama putem kojih smo besplatno prikazivali naše predstave i mnoge video uratke koje su za vas pripremali naši umjetnici.

Hvala vam što ste nas pratili, podržavali i ohrabrivali brojnim fotografijama i porukama o tome koliko uživate u predstavama iz svojih domova. Gotovo nevjerojatno zvuči brojka od 176 000 pregleda naših sadržaja na YouTube kanalu, iz svih krajeva Hrvatske ali i šire!

Ovih dana kazališta otvaraju svoja vrata, a uskoro ćemo i mi naša i to nova, zelena koja krase veličanstveno uređenu zgradu Hrvatskog doma.  Dođite nam, željno vas iščekujemo!

 

PRVA IZVEDBA NA MARJANU

Prije povratka u dvoranu, iskoristit ćemo našu omiljenu vanjsku pozornicu, na Marjanu, u malom amfiteatru pored Zoološkog vrta, u kojem ćemo poklon izvedbom vječne "Pepeljuge" 29. 5. u 11h proslaviti ponovni početak rada. Na svježem zraku, pod borovima, bit ćemo opušteniji, ali još uvijek uz mjere opreza i obveznu distancu.

PREMIJERA „PALČICE“

Nastavljamo u velikom stilu – premijerom lutkarske predstave „Palčica“ H.C. Andersena, u dramatizaciji i režiji našeg glumca Branimira Rakića. Poznatu bajku o malenoj cvijetnoj djevojčici izvode glumci Andrea Majica, Milana Buzolić Vučica i Ivan Medić. Scenografiju i lutke potpisuje Luka Duplančić, a glazbu Joško Koludrović.

Premijera je u četvrtak 4.lipnja, a prve izvedbe za slobodnu prodaju i obiteljsku pretplatu su na rasporedu su u petak 5. lipnja u 19 h i u subotu 6. lipnja u 11 h.

Pripremili smo se za nove uvjete kako biste se osjećali ugodno i sigurno.

U skladu s mjerama HZZJ, broj gledatelja smo ograničili na 40, a svima preporučujemo i nošenje zaštitnih maski. Ulaznice možete kupiti na našoj blagajni koja je otvorena od ponedjeljka 25. svibnja od 8.30 do 15 h. A predhodno je potrebno izvršiti rezervaciju putem maila prodaja@gkl-split.hr ili telefonom 021 395 968.

Detaljne informacije i raspored budućih izvedbi objavit ćemo uskoro.

NOVO! OD 25. 5. POSUĐUJTE PREDSTAVE U VIMEO VIDEOTECI!

Ukoliko ipak ne možete k nama u Tončićevu, od 25.5. posuđujte predstave u GKL videoteci na našem novom Vimeo VOD kanalu i uživajte kod kuće. Ne propustite pogledati našu hit predstavu „Moj prijatelj Mačkodlak“ Olje Savičević Ivančević i u režiji Ivana Plazibata koju do sada niste imali prilike gledati online. Videoteku ćemo stalno nadopunjavati novim naslovima. Cijena najma predstave za 48 sati je simboličnih 15 kuna. Kupnjom ulaznice podržat ćete rad svog kazalište na čemu vam unaprijed iskreno zahvaljujemo. 

PROJEKT „AUDIO KNJIGE“ - NOVI BESPLATNI SADRŽAJI NA YOUTUBE KANALU

Novi besplatni sadržaji stižu i na naš Youtube kanal!  Najljepša djela književnosti za djecu čitat će vam naši glumci u seriji audio knjiga koje će biti besplatno dostupne. Prva audio produkcija, REGOČ Ivane Brlić Mažuranić u izvedbi Ivana Medića,  bit će dostupna od 30.5.

Do kraja ove sezone, koja će se protegnuti sve do kraja srpnja, igrat ćemo i na novim vanjskim lokacijma, a detaljan program Ljetnog kazališta i termine izvedbi donosimo vam uskoro.