Palčica premijerno u dvorani GKL-a Split

29.05.2020.

Nastavljamo u velikom stilu – premijerom lutkarske predstave „Palčica“ H.C. Andersena, u dramatizaciji i režiji glumca Branimira Rakića. Dugogodišnji član ansambla GKL-a Split Branimir Rakić svoju prvu predstavu u matičnoj kući režirao je 2015. godine, a od tada „Paško u knjižnici" odigran je preko 200 puta. U novoj predstavi upoznat će nas s malenim bićem po imenu Palčica koja bez obzira na svoju veličinu ipak čini velike stvari.

Unatoč brojnim preprekama na svom putovanju, koje je metafora odrastanja, sićušna i krhka Palčica pokazuje iznimnu upornost, odlučnost i hrabrost ne štedeći se upravo u onom aspektu življenja koji nas svih poziva na empatično djelovanje – pomaganju drugima.

Poznatu bajku o malenoj cvijetnoj djevojčici izvode glumci Andrea Majica, Milana Buzolić-Vučica i Ivan Medić. Scenografiju i lutke potpisuje Luka Duplančić, a glazbu Joško Koludrović. Predstava je namijenjena djeci već od 3 godine starosti.

Premijera je u četvrtak 4. lipnja, a prve izvedbe za slobodnu prodaju i obiteljsku pretplatu su na rasporedu su u petak 5. lipnja u 19 h i u subotu 6. lipnja u 11 h, te 8., 9. i 10. lipnja u 19 h.


Pripremili smo se za nove uvjete kako bi se publika osjećala ugodno i sigurno.

U skladu s mjerama HZJZ-a, broj gledatelja u dvorani GKL-a Split ograničen je na 40, a uz preporuku nošenja zaštitnih maski detaljne upute za publiku nalaze se na web stranici kazališta.

Obavezna je prethodna rezervaciju ulaznica putem maila prodaja@gkl-split.hr ili telefonom 021 395 968, a ulaznice za prodaju biti će dostupne i online putem servisa croatia-tickets.com.
Detaljnije informacije o ulaznicama i predstavi možete potražiti na www.gkl-split.hr.