Održana tribina Grga Čvarak - dijete u riziku? Što možemo mi?

09.03.2018.

Sinoć se u GKL-u Split održala tribina „Grga Čvarak – dijete u riziku? Što možemo mi?“  kojoj su se odazvali brojni stručnjaci koji rade s djecom –pedagozi, učitelji, odgajatelji, psiholozi, rehabilitatori – i aktivno sudjelovali u razgovoru pod moderiranjem Luči Lončar, viša savjetnica iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Tribina je započela scenom iz predstave „Grga Čvarak“ nakon koje je redatelj predstave Dario Harjaček iznio svoj umjetnički pristup složenom problemu kojim se predstava bavi, dok su glumci Franjo Đaković, Andrea Majica, Ivan Medić, Petra Kovačić i Tvrtko Štajcer govorili o karakterima djece koju igraju.

Gost tribine bio je dr.sc. Toni Maglica, socijalni pedagog koji je, uz stručni osvrt na temu, podijelio svoja osobna iskustva iz dugogodišnjeg rada s djecom i mladima s problemima u ponašanju.

Tribina je ubrzo prerasla u živ i zanimljiv razgovor u kojem smo od prisutnih pedagoga čuli  brojna iskustva u radu s djecom koja se iz različitih razloga „ne uklapaju“ i prijeti im izolacija, odbacivanje i posljedično „rizično“ ponašanje.

Vjerujemo da su upravo iskustva iz učionice i različiti pristupi ovih posvećenih pedagoga i prosvjetnih djelatnika ohrabrili i inspirirali sve sudionike tribine.Zahvaljujemo svim sudionicima i gostima  tribine sa željom da se ova dobra praksa razmjene mišljenja, iskustava i ideja nastavi u budućnosti, na dobro djece s kojom i za koju svi zajedno radimo.