NAGRADE NATJEČAJA ZA NAJBOLJI DRAMSKI TEKST ZA LUTKARSKO I KAZALIŠTE ZA DJECU 2023.

16.03.2023.

Proglašenje nagrada Natječaja za najbolji dramski tekst za lutkarsko i kazalište za djecu tradicionalno je uvod u novo izdanje festivala Mali Marulić koji će se ove godine u Splitu održati šesnaesti put i to od 3. do 6. travnja. Na natječaj Mali Marulić, za najbolji novi dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu, pristigao je ove godine 21 dramski tekst. Između tematskih i žanrovski različitih drama povjerenstvo u sastavu Bruna Bebić, predsjednica, Jasmina Parić i Jasen Boko odlučili su nagraditi tri teksta.

Prvu nagradu dodijelile su  tekstu PUT U MAŠTALUZIJU, autorice Marijane Nole, drugu nagradu tekstu NAOČAPKE, autorica Maje Katić i Dunje Fajdić i treću nagradu tekstu TIK-TOK-BUM!, autorice Hane Veček. Obrazloženja nagrada pročitajte ovdje.

Čestitamo nagrađenim autoricama kojima će nagrade biti uručene  3. travnja 2023. u Gradskom kazalištu lutaka Split, u sklopu programa svečanog otvaranja Festivala. Pokrovitelj Natječaja kojemu je cilj motiviranje i promicanje domaćeg dramskog pisma za dječje i lutkarsko kazalište  je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.