Nagrade Mali Marulić za najbolji tekst idu četirima autoricama!

12.04.2021.

Danas je trebao započeti 14. festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić koji je, kako smo ranije objavili, zbog epidemiološke situacije odgođen i premješten na jesenski termin.  Nisu ipak zaustavljeni svi festivalski programi, a marljivo je radio stručni žiri Natječaja za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu Mali Marulić, u sastavu Ana Prolić, dramaturginja i redateljica, Mario Kovač, redatelj i Branimir Rakić glumac, lutkar i redatelj u lutkarskom kazalištu.

Žiri je pročitao 19  tekstova pristiglih na Natječaj u roku do 11. siječnja 2021. i odlučio nagraditi tri teksta, odnosno četiri autorice!

Najboljim je proglašen tekst BIJELCI autorice Hane Veček kojoj je pripala prva nagrada. Drugu nagradu dijele  Maja Katić i Dunja Fajdić, koautorice nagrađenog teksta  SVIJET OKO PUTA , dok je treću nagradu osvojila Luiza Bouharaoua za tekst JAJO I STRAŠNI STRAH.

Zahvaljujemo žiriju i svima koji su poslali svoje tekstove na ovogodišnji Natječaj, a najiskrenije čestitamo nagrađenim spisateljicama kojima ćemo nagrade uručiti u programu svečanog otvaranja festivala Mali Marulić u rujnu 2021.

Glavni pokrovitelj Natječaja najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Obrazloženja žirija pročitajte ovdje.