Jubilarna 100. "Stonoga Goga" u GKL-u Split!

08.09.2020.

U subotu, 12. rujna u 17 sati, u Gradskom kazalištu lutaka Split bit će odigrana 100. izvedba lutkarske  predstave „Stonoga Goga“.

Predstava nastala u koprodukciji s Teatrom Poco Loco iz Zagreba – u režiji i adaptaciji Renate Carole Gatice i Maje Katić, na glazbu Ivane Đule i Luke Vrbanića i likovnost Florencie Troisi - premijerno je izvedena u rujnu 2017. godine a do danas ju je gledalo više od 10 000 gledatelja.  

U naslovnoj ulozi je glumica-lutkarica Alin Antunović, a ostale uloge igraju, lutke animiraju i uživo sviraju Ivan Medić i Branimir Rakić.

Za tekst „Stonoga Goga“ autorica Andrijana Grgičević  nagrađena je Malim Marulićem na Natječaju za najbolji tekst 2016., a povodom 100. izvedbe poslala nam je poruku:

“Oduševljena sam ovom viješću, i brojkom, i prijemom ove prekrasne predstave GKL-a kod djece. Čini mi se kao da je jučer to bila tek jedna od bezbroj misli koje mi vrludaju glavom. A gle je sad! Ekskluzivno sam se ovom prigodom čula s Gogom i ona je, i nama i cijeloj šumi, poručila sljedeće:

 

„Čujte i počujte, nije li divota:

U subotu bit će predstava stota!!

Svima odreda želim reći hvala,

I publici vjernoj što svud nas je zvala.

 

Hvala što volite Stonogu Gogu,

Sad izvedbi imam koliko i nogu!

Al' stara još nisam, nek dojam nije loš,

Vjerujte na riječ mi – bit će toga JOŠ!“

Autorici, glumcima i cijelom autorskom timu čestitamo stotu izvedbu, a vas draga publiko pozivamo da je zajedno proslavimo i hrabro, raspjevano i odgovorno  krenemo u novu sezonu 2020./2021.!