HUMANITARNA IZVEDBA PREDSTAVE ''DOMAŠI''

15.12.2022.

U petak s početkom u 14 sati u Gradskom kazalištu lutaka, održat će se humanitarna izvedba predstave DOMAŠI u organizaciji Grada Splita, povodom projekta ''Četiri palme''. 

Riječ je o otvaranju objekta namijenjenog bivšim štićenicima Dječjeg doma Maestral Split, odnosno mladima nakon navršene 21. godine koji napuštaju sustav institucionalne skrbi i na taj način ostaju bez osiguranog smještaja, ali i za roditelje/skrbnike teško oboljele djece, čija se djeca liječe ili su na rehabilitaciji u KBC-u Split. 

Realizacijom ovog projekta, Grad Split otvorit će vrata novim korisnicima specifičnih socijalnih usluga i tako mladima bez adekvatne roditeljske skrbi olakšati osamostaljenje nakon napuštanja Doma, a roditeljima djece liječene na KBC-u odagnati bar jednu brigu, onu oko pronalaska smještaja u blizini bolnice.

Monodrama ''Domaši'' autorice i glumice Ana Marije Veselčić upravo progovara o djeci koja svoje djetinjstvo ili jedan njegov dio provedu u domovima, a namijenjena je publici od 16 godina.

Za izvebu predstave nema ulaznica u slobodnoj prodaji.