GLAZBATORIJ - NOVA ONLINE PREMIJERA!

06.04.2020.

GKL Split vas u sklopu Kazališta na daljinu vodi na uzbudljivo putovanje u svijet klasične glazbe. U petak, 10.4. u 18h ne propustite novu on line premijeru GLAZBATORIJ!

Dječak Marko odlučuje da ne želi više ići u glazbenu školu. Provodi dan s roditeljima, igrajući se s prijateljima, te šećući po gradu ( umjesto odlaska na glazbeni sat). No njegovi prijatelji, uz pomoć publike pokazat će mu da je glazba svuda oko njega i krije neslućene mogućnosti igre. Marko otkriva svoje skrivene talente i pridružuje se koncertu u čudesnom Glazbatoriju. Djeca će naučiti kako glazba može postati sve, stvoriti se od svega, promijeniti naš dan, ući u snove, učenje, igru. Gledatelji se upoznaju s elementima koji tvore glazbu kao što su ritam, melodija, instrumenti, te kroz interaktivnu igru sa glumcima ulaze u fantastični svijet glazbenih mogućnosti.

Autori predstave su Ksenija Zec i Saša Božić, a u predstavi igraju Nikša Arčanin, Milana Buzolić-Vučica, Marko Petrić i Petar Konkoj.

Predstava je osvojila brojne nagrade na kazališnim festivalima u Hrvatskoj. Glumac Marko Petrić je dobitnik i nagrade Hrvatskog glumišta za najbolje muško glumačko ostvarenje u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mladež u 2014.god.

Predstavu možete gledati putem linka ovdje, a nakon premijere do daljnjeg će biti dostupna za gledanje putem Youtube kanala.  

Metodološka obrada predstave, kao pomoć nastavnicima u održavanju online nastave, dostupna je na upit kazalištu putem maila prodaja@gkl-split.hr.

Ostanite kod kuće, čuvajte se i uživajte u predstavama GKL-a Split!