DODJELOM NAGRADA NAJBOLJIM OSTVARENJIMA ZAVRŠEN 14. MALI MARULIĆ!

02.10.2021.

Dodjelom nagrada stručnog i dječjeg žirija i izvedbom predstave ''Flekavac'' Gradskog kazališta Rijeka završen je 14. Festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić.

Stručni žiri u sastavu dr.sc. Jasna Jasna Žmak, dramatičarka, spisateljica i dramaturginja, Mario Kovač, redatelj i Paolo Tišljarić, redatelj i kazališni producent, najboljom predstavom u cjelini proglasio je predstavu ,,Lovci na snove'' u režiji Morane Dolenc i produkciji Lutkarske organizacije – LOFT.

Ostale nagrade su:

Nagrada za najbolju režiju –Morani Dolenc za režiju predstave ''Lovci na snove'' Lutkarske organizacije LOFT

Nagrada za najbolji tekst –Nini Mitrović za tekst predstave ''Flekavac'' Gradskog kazališta lutaka Rijeka

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje –Ana Mariji Veselčić za ulogu u predstavi ''Miš u toću'' Gradskog kazališta lutaka Split

Nagrada za kolektivnu glumačku igru – ansamblu predstave ''Adriatico'' Talijanske drame HNK Ivana Pl. Zajca iz Rijeke i Gradskog kazališta mladih Split

Nagrada ''Zdenka Mišura'' za najveći kazališni izazov – autorsko-skladateljskom tandemu Ivana Đula i Luka Vrbanić za predstavu ''Flekavac'' Gradskog kazališta lutaka Rijeka

Obrazloženja nagrada pročitajte ovdje. 

Svoju nagradu za najbolju predstavu dodijelio je i dječji žiri, kojeg su činili učenici splitskih osnovnih škola, u sastavu Vito Bašić, Rafaela Mari Schreiber, Pjer Petrov, Roza Maroević,  a prema njihovom sudu najbolja je predstava Gradskog kazališta lutaka Split ''Miš u toću''.

Još jedno važno priznanje, povelja za životno djelo ,,Zvonko Festini'', koju dodjeljuju Hrvatski centar UNIMA i festival Lutkarsko proljeće, uručeno je glumici - lutkarici Gradskog kazališta lutaka Split Alin Antunović za doprinos glumačkoj umjetnosti hrvatskog lutkarstva. .

14. Mali Marulić održan je od 28. rujna do 2.listopada u Splitu, a izbornik ovogodišnjeg festivala bio je dr.sc. Igor Tretinjak koji je između 20 prijavljenih predstava odabrao njih osam u natjecateljski dio programa. Program festivala je realiziran u Gradskom kazalištu lutaka Split, Gradskom kazalištu mladih i Hrvatskom narodnom kazalištu.

Zahvaljujemo svim sudionicima Malog Marulića i čestitamo nagrađenima!