DODIJELJENE NAGRADE 11. MALOG MARULIĆA

14.04.2018.

U sklopu programa svečanog zatvaranja 11. Festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić u petak, 13. travnja 2018. u Gradskom kazalištu lutaka Split dodijeljene su nagrade najboljim ostvarenjima u nekoliko kategorija. 

Stručni žiri u sastavu Iva Gruić, Nina Mitrović i Olja Lozica proglasio je slijedeće nagrade:
 

Nagrada za najbolju scenografiju i lutke  - Aleni Pavlović za predstavu „Som na cilome svitu“ Gradskog kazališta lutaka Split;

Nagradu za najbolje kolektivno glumačko ostvarenje – ansamblu predstave „Puž muž“ Kazališne družine Pinklec;

Nagrade za najbolja glumačka ostvarenja – dvije ravnopravne nagrade:

Nagrada za najbolje glumačko-animacijsko ostvarenje – ansamblu predstave DINDIM, O NJEŽNOSTI (Nikši Eldanu, Sari Ipši, Goranu Guksiću) Umjetničke organizacije Gllugl iz Varaždina;

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenjeLuciji Barišić za glumačko ostvarenje u predstavi „Muka malog vuka“;

Nagradu za najbolju režiju – Anici Tomić za režiju predstave PREKO SEDAM MORA, PREKO SEDAM GORA; Kazališne družine Pinklec;

Nagrada za najbolju dramatizaciju – Dunji Fajdić za predstavu „Durica“;

Nagrada za najbolji tekst – Tanji Novak za tekst predstave PUŽ MUŽ;

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini –  predstavi DINDIM, O NJEŽNOSTI, Umjetničke organizacije Gllugl iz Varaždina!  Predstavu autorski potpisuju Tamara Kučinović i ansambl, a redateljica je Tamara Kučinović.

Obrazloženje žirija možete pročitati ovdje.

Ove godine nagrada za najbolju predstavu prema sudu dječjeg žirija, kojeg čine učenici splitskih osnovnih škola Roko Prkić, Petra Lambaša, Sara Tudor, Tonči Bojić i Zara Tomaš, dodijeljena je ravnopravno predstavama  Od atoma do stanice Gradskog kazališta mladih, Split i Durica – male ljubavi Gradskog kazališta Žar ptica, Zagreb.

11. Mali Marulić održao se od 9. do 13. travnja u Splitu, a izbornica ovogodišnjeg festivala bila je Ana Prolić koja je između 25 prijavljenih predstava odabrala njih deset u natjecateljski dio programa.

Za vrijeme Festivala održano je ukupno 21 program pred više od 2000 posjetitelja. Program je realiziran u Gradskom kazalištu lutaka Split, Gradskom kazalištu mladih, u dvije splitske osnovne škole i u gradskoj knjižnici. Nastupilo je 9 kazališta, održane su četiri slušaonice radio-igre za djecu u splitskim osnovnim školama, a studenti glume Umjetničke akademije u Splitu su u Gradskoj knjižnici Marka Marulića čitali nagrađene tekstove.

Zahvaljujemo svim sudionicima Festivala i čestitamo nagrađenima!