SNJEGOVIĆ POŠTAR donosi blagdansku čaroliju u Gradsko kazalište lutaka Split

28.11.2017.

U subotu, 2. prosinca u 19 sati, u Gradskom kazalištu lutaka Split bit će izvedena premijera predstave „Snjegović Poštar“, prema tekstu i u režiji Ljudmile Fedorove.

Ljudmila Fedorova diplomirala je u rodnom gradu St. Peterburgu na Akademiji kazališne umjetnosti gdje je stekla zvanje redatelja u kazalištu lutaka, a splitskoj je publici poznata po nagrađivanim predstavama koje su gostovale na Festivalu Mali Marulić i reviji Ljetno kazalište za djecu: Deveta ovčica i Nije me strah, Dječjeg kazališta u Osijeku i Karlson s krova, zadarskog Kazališta lutaka. Za prvu suradnju sa splitskim lutkarima napisala je tekst inspiriran motivima različitih ruskih, ali i drugih „zimskih“ bajki za djecu, i oblikovala ih u priču o Snjegoviću kojemu djeca povjeravaju važan zadatak - da pismo s njihovom najvećom željom odnese Djedu Mrazu.

Bajkovitu likovnost predstave osmislila je Natalia Štirc, koja je i izradila lutke, a originalnu glazbu potpisuje Tomislav Pehar.

A kako bismo ispunili želju svoj djeci koja ovog prosinca žele gledati Snjegovića Poštara, predstavu će tijekom prosinca igrati čak dvije glumačke postave, u gotovo pedeset izvedbi za više od 7500 gledatelja, do 23.12. Premijernu izvedbu igrat će Milana Buzolić-Vučica, Andrea Majica i Ivan Medić, a u alternativnoj postavi igrat će Petra Kovačić, Milena Blažanović i Petar Konkoj Cailliau.  

Svi termini izvedbi mogu se pronaći na web stranicama kazališta, a ulaznice se mogu rezervirati telefonom 395 968 i kupiti na blagajni kazališta u Tončićevoj 1. 

Paralelno s predstavom „Snjegović Poštar“,  u splitskim i kaštelanskim vrtićima, ali i drugim nekazališnim prostorima, ovog će prosinca igrati još jedna predstava GKL-a Split - mali lutkarski mjuzikl „Stonoga Goga“. Predstava je premijerno izvedena u listopadu ove godine, a u vrijeme adventa bit će „zaogrnuta“ u prigodno blagdansko ruho. Uloge za alternaciju glumcima originalne postave Alin Antunović i Ivanu Mediću pripremili su Justina Vojaković-Fingler i Tvrtko Štajcer.