"Malom rakunu" čak 6 nagrada na 22. Assiteju

21.10.2019.

Na 22. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej u Čakovcu, proglašene su nagrade od kojih je čak šest “odnijela” lutkarska predstava “Mali rakun” Gradskog kazališta lutaka Split, autorice i redateljice Ljudmile Fedorove.

Žiri u sastavu Areta Ćurković, Mia Krajcar i Paolo Tišljarić je osim nagrade za najbolju predstavu u cjelini, predstavi i autorskom timu predstave dodijelio i:

Nagradu za najbolju režiju Ljudmili Fedorovoj,

Nagradu za najbolju scenografiju Alexandri Kovalskayavoj,

Nagrada za najbolje oblikovanje svjetla Lucijanu Rokiju,

Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje-ženska uloga, Petri Kovačić za ulogu Rakuna Mrvice,

Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje ansambla “Mali rakun” - ravnopravno dijeli s ansamblom GKL Rijeka u predstavi “Avanture maloga Juju”, uz obrazloženje:

“Njihov je izričaj precizan, čist i komunicira s publikom na jedinstven način. Pokazali su i dokazali , da se bez obzira na uzrast publike, mogu stvarati visoko profesionalne predstave i smatramo da su svojim izričajem doprinijeli razvoju nove kazališne publike.”

Predstava “Mali rakun” premijerno je izvedena u ožujku ove godine i od tada je odigrana više od 50 puta na sceni GKL-a i na gostovanjima a gledalo ju je gotovo 9 000 gledatelja.

Hrvatski festival Assitej ogranak je svjetske asocijacije profesionalnih kazališta za djecu i mlade Assitej. Održan je od 14. - 18 .10. u Čakovcu, a tijekom 4 dana izvedeno je 10 predstava u konkurenciji i izboru ovogodišnjeg selektora Darija Harjačeka.