„Caffe kraljevstvo“ najbolja je predstava prema sudu stručnog i dječjeg žirija!

14.04.2022.

U sklopu programa svečanog zatvaranja 15. festivala  hrvatske drame za djecu Mali Marulić koji se održao u Splitu od 11. do 14. travnja proglašene su nagrade najboljim ostvarenjima, a stručni i dječji žiri bili su suglasni oko nagrade za najbolju predstavu u cjelini koja je pripala predstavi ,,Caffe Kraljevstvo'' Kazališta lutaka Zadar.

Stručni žiri 15. Malog Marulića radio je u sastavu Saša Božić, redatelj, Magdalena Mrčela, spisateljica, novinarka, prof. hrvatskog jezika i književnosti i Ivo Perkušić, glumac i ravnatelj Gradskog kazališta mladih Split,  a njihove nagrade najboljim ostvarenjima su:

1. Nagrada za najbolju predstavu u cjelini predstavi CAFFE KRALJEVSTVO, Kazalište lutaka Zadar

2.  Nagrada za najbolji tekst SINIŠI NOVKOVIĆU  za tekst predstave Slonić Dištonić, Gradskog kazališta lutaka Split

3. Nagrada za najbolju režiju ANICI TOMIĆ  za predstavu Mala Frida Gradskog kazališta Žar ptica iz Zagreba

4. Dvije nagrade  za najbolje glumačko ostvarenje:

-  DOMAGOJU IVANKOVIĆU za uloga Oca u predstavi Mala Frida, Gradskog kazališta Žar ptica iz Zagreba

 - TAMARI KUČINOVIĆ za ulogu Tvora u  predstavi Srce veće od mene samog,  Gradskog kazališta lutaka Rijeka

5. Nagrada „Zdenka Mišura“ za najveći kazališni izazov predstavi AUT u produkciji Kazališta Mala scena iz Zagreba

Žiri je dodijelio i tri posebne nagrade za izuzetna umjetnička ostvarenja:

6. Nagrada za jedinstvo glumačke igre IRENI BAUSOVIĆ TOMLJANOVIĆ i DOMINIKU KARAKAŠIĆU,

ansamblu predstave Caffe Kraljevstvo,  Kazališta lutaka Zadar

7. Nagrada za umjetnički doseg u spoju lutkarstva, kazališta objekta i dramske igre  autorskom timu i ansamblu predstave SLONIĆ DIŠTONIĆ,  Gradskog kazališta lutaka Split

8. Nagrada za inovativnost scenskog jezika autorskom timu i ansamblu predstave SRCE VEĆE OD MENE SAMOG Gradskog kazališta lutaka Rijeka

Svoju nagradu za najbolju predstavu dodijelio je i dječji žiri, kojeg su činili učenici splitskih osnovnih škola, u sastavu Liana Brzulja, Ivor Roganović, Korina Barišić, Sonja Ljubičić, Marko Bitanga,  a prema njihovom sudu također je najbolja predstava ,,Caffe Kraljevstvo''  Vanje Jovanovića i Patrika Gregureca u produkciji Kazališta lutaka Zadar.

15. Mali Marulić održan je od 11. travnja do 14. travnja u Splitu, a izbornik ovogodišnjeg festivala bio je dr.sc. Igor Tretinjak koji je između 25 prijavljenih predstava odabrao njih sedam u natjecateljski dio programa. Predstave su igrale u Gradskom kazalištu lutaka Split, Gradskom kazalištu mladih i Hrvatskom narodnom kazalištu, dok su u Koncertnoj dvorani Hrvatskog doma studenti glume Umjetničke akademije u Splitu čitali nagrađeni tekst ,,Kupus je sve'', a u splitskim osnovnim školama održane su slušaonice radio-igre u suradnji s Dramskim programom Hrvatskog radija.

Zahvaljujemo svim sudionicima Malog Marulića i čestitamo nagrađenima!