< Povratak

SEZONA / Program / Arhiva

Video:

Sevdah i Panonika:Zrinka Posavec u pratnji Hrvoja Gallera

Subota 11. veljače 2017. 20:00 sati
Zrinka Posavec vokal / Hrvoje Galler klavir
Zrinka Posavec je akademska glazbenica, pjevačica, vokalna pedagoginja, etnomuzikologinja, dirigentica, producentica i pjesnikinja. Svoj pjevački put gradila je polako, počevši od folklora, potom kroz klasično obrazovanje i dva fakultetska studija, da bi na koncu našla potpuno svoj novi pravac do kojeg ju je vodilo srce. 2013. godine je započela s projektom Sevdah i tako ostvarila svoju dugogodišnju želju da na urbani način izvede specifičnu tradicijsku glazbu. Njezin glazbeni stil je intiman, dubok i snažan iskaz emocija koje svojim glasom s lakoćom pretače u različita muzička stanja donoseći pred slušatelja spoj osobnog glazbenog izričaja i vrlo duboke i karakteristične tradicijske glazbe. U veljači 2016. izašao joj je album Pantomima – SEVDAH I PANONIKA, hvaljen od publike i kritike. U pratnji kreativnih glazbenika, Zrinka Posavec svojim načinom muziciranja iskazuje poštovanje prema generacijama i prostorima na kojima su nastajale starogradske pjesme Panonije (Vojvodine i Slavonije) i sevdah.
Zrinka će u Splitu nastupiti u pratnji Hrvoja Gallera, jednog od najboljih jazz pijanista u Hrvatskoj. Dobitnik je diskografske nagrade Porin i mnogih drugih nagrada, a član je mnogih  ansambala i  jazz sastava. 
Ova suradnja plod je zajedničkog koncertiranja i istraživanja etno glazbe koja publici otvara novi put,  put u glazbenu mantru  isprepletenu jazzom, tradicijskim pjevanjem, lirskim narodnim pjesmama i  osobnim zvukom koji ističe emotivnu kreativnost ovo dvoje glazbenika.