< Povratak

SEZONA / Program / Arhiva

Za uzrast:
Trajanje: 30 min
Režija: Teatar Poco Loco (Maja Katić, Renata Carola Gatica, Zrinka Kuščević, Dunja Fajdić)

Pričaonica TRI PRAŠČIĆA

Koprodukcija s kazalištem Poco Loco

Ideja i koncept, adaptacija i režija: Teatar Poco Loco (Maja Katić Renata Carola Gatica, Zrinka Kušević, Dunja Fajdić) /Glazba: Franjo Stojaković /Songovi: Zrinka Kušević /Ilustracije na grafoskopu: Luka Duplančić

Premijera: 24. rujna 2016. 

Izvođači: Milana Buzolić-Vučica / Justina Vojaković-Fingler, Ivan Medić / Petar Konkoj, Branimir Rakić / Tvrtko Štajcer, Milena Blažanović (animacije na grafoskopu) i Ivana Bandalo (klarinet). 

GKL Split i Teatar Poco Loco udružili su snage kako bi vam ispričali poznatu priču o tri praščića. Ona govori o strpljivosti, upornosti i predanosti, bezvremenskim vrijednostima koje će najmlađoj publici prenijeti naši glumci pripovjedači. To će uraditi kroz specifičan način izlaganja bajke u kojem je uz riječi jednako važna glazba, baš kao i sudjelovanje djece iz publike. 

Ideja "pocoloco" pričanja bajki je otvorena komunikacija s publikom, gdje ima mjesta i za pitanja i za sudjelovanje kroz pjesmu ili priču. Djeca koja izgube pažnju lako mogu prošetati i opet se vratiti, pa je predstava idealna za sve uzraste. Trajanje priče također je prilagođeno najmlađem uzrastu, njihovoj pažnji, kao i dramaturgija te sam način pripovijedanja. 

Shvatili smo da se "pocoloco" pripovijedanje bajki savršeno uklapa u naš program pričaonica, pa smo odlučili Tri praščića smjestiti u Split i ispričati vam kako su nadmudrili vuka.