< Povratak

MALI MARULIĆ 2020/2021

Za uzrast:
Trajanje: 50 min
Središnja svečanost Festivala i dodjela nagrada Natječaja za najbolji dramski tekst Mali Marulić
Jelena Kovačić i Anica Tomić

PREKO SEDAM MORA, PREKO SEDAM GORA

Kazališna družina Pinklec, Varaždin

Redateljica: Anica Tomić / Dramaturginja: Jelena Kovačić / Glazba: Nenad Kovačić i Aurwa AlYoussef / Violina: Lucija Stanojević / Scenografija i kostimografija: Iva Matija Bitanga / Oblikovanje svjetla: Neven Taradi
Igraju: Karolina Horvat, Tena Torjanac, Bruno Kontrec, Mario Jakšić, Davor Dokleja, Igor Baksa.

Posljednjih godina svjedoci smo jedne od najvećih civilizacijskih kriza suvremenog doba. Izbjeglička kriza zatekla nas je nespremne i stavila na kušnju našu želju da pomognemo i pokrenemo sve svoje ljudske potencijale kako bismo istinski prepoznali i prihvatili drugog. Među brojnim izbjeglicama nalazi se veliki broj maloljetne djece koja bježe od rata i progona. Mnogi od njih putuju bez pratnje i nalaze se na najneizvjesnijem putu svog života. Njihovo djetinjstvo zauvijek je prekinuto.
Predstava Preko sedam mora, preko sedam gora na scenu dovodi upravo njihove priče. Temeljena na dokumentarnim materijalima, predstava pripovijeda o putovanju u bolji život, prema nesigurnom i neizvjesnom cilju. Putovanje je to na kojem oni koji se na njega odluče ostaju bez svega osim bez vlastitog života. Predstava im pokušava vratiti pravo na to da ispričaju svoje priče upravo kroz pogled djeteta koje, bez obzira na sve, još uvijek pokušava zadržati pravo na igru, na igračke i bajke, na djetinjstvo.