< Povratak

SEZONA / Program / Arhiva

Za uzrast:
Trajanje: 45 min
Jelena Sitar Cvetko

MIŠJA PRIČA

Tekst: Jelena Sitar Cvetko u suradnji s glumcima
Redateljica: Jelena Sitar Cvetko
Kreator lutaka, kostima i scene: Damijan Stepančić
Skladatelj i korepetitor: Igor Cvetko
Oblikovatelj svjetla: Lucijan Roki

Uloge: Petar Konkoj, Nikša Arčanin i Milana Buzolić-Vučica.
Pijanistica / Piano player: Željana Cvitanović

Premijera: 10. listopada 2014.

Velika mala priča

Kad biste upoznali čarobnicu koja ima moć pretvoriti vas u nekog drugog, što biste učinili? Biste li poželjeli postati netko bogatiji, ljepši, voljeniji? Biti sretan poput lica s televizije i živjeti njegov savršen život? A  što ako se takvim samo čini? Tu dolazimo do velikog pitanja slobode koje prožima našu predstavu. Vidjet ćete i osjetiti, a kad još malo odrastete, i posve razumjeti o čemu govorimo.  Ali naša je predstava i priča o prijateljstvu koje se, gotovo neprimjetno, zbiva pod stepenicama jedne kuće.  Pepi i Nino su miševi  koji žive različitim životima, Nino udobnim i bezbrižnim, a  Pepi puno težim.  I zato Pepi  traži bolji život i želi, baš poput svog prijatelja Nina, postati miš na navijanje, voljen, mažen i pažen, omiljen među Klaudijinim igračkama. No kad u noći punog mjeseca , s kamenčićem u ruci, stane pred  čarobnu guštericu  i mogućnost  da  postane bilo tko drugi, Pepi  donosi neočekivanu odluku ...
Što je to sloboda?  Što je manipulacija? Da li pored našeg postoji i neki drugi svijet? Što je prijateljstvo?  Ta pitanja pronalazimo  u velikim  i u malim pričama, u kazalištima za veliku i malu publiku.  Zato su mnoge priče, i one naizgled jako, jako male, zapravo velike. I  zato su svi, »veliki«  i »mali«  teatri značajni, a velika i mala publika jednako ozbiljna.

Marija Tudor i Jelena Sitar Cvetko

Jelena Sitar Cvetko’s play, based on a motif from Leo Leonni's story about two mice, one living and the other a wind-up toy mouse, speaks about friendship and freedom. The mice from our story are Pepi and Nino who live completely different lives - Nino lives a cosy and carefree existence and Pepi lives a rather hard one. That’s why Pepi sets out in search of a better life yearning to become, just like his friend Nino, a wind-up toy mouse, loved and pampered, and a favourite among Klaudija’s toys.
 

Iz medija: 

Mišja priča oduševila djecu, Dalmatinski portal