< Povratak

SEZONA / Program 2021/2022

Video:
Za uzrast:
Trajanje: 45 min
Nina Mitrović
Renata Carola Gatica

FLEKAVAC

Gradsko kazalište lutaka Rijeka

14. FESTIVAL HRVATSKE DRAME ZA DJECU MALI MARULIĆ / PETAK 1.10. u 18h / SUBOTA 2.10. u 11h / GKL

Režija: Renata Carola Gatica / Glazba i tekstovi songova: Ivana Đula i Luka Vrbanić / Lutke, scenografija i kostimi: Alena Pavlović / Koreografija: Damian Cortes Alberti / Oblikovanje svjetla: Sanjin Seršić

Igraju: David Petrović, Petra Šarac , Zlatko Vicić, Damir Orlić, Alex Đaković, Andrea Špindel

Odrastanje je, riječima redateljice, jedna luda, duga, ponekad zabavna i ponekad jako, jako teška avantura tijekom koje se mijenjamo i mi i svijet oko nas. Staze koje u toj avanturi slijedimo ponekad su neravne, teško prohodne i lako je izgubiti se.  Hodajući njima, počinjemo se osjećati velikima, a drugi nas gledaju kao male. Ili su pred nama veliki izazovi pred kojima se osjećamo maleno. No suputnici i vodiči srećom su prijatelji, koji odrastaju zajedno s nama i koji nam pomažu preživjeti odrastanje. Flekavac je priča o jednom takvom putovanju dječaka koji je jednog dana shvatio da je odgovoran za sve što radi i govori i da ako pogriješi, nije teško reći oprosti, a to shvaćanje čini ga velikim, čak i ako je još malen.

Od premijere u listopadu 2019. ova je predstava osvojila brojne nagrade, među kojima je Nagrada hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u kategoriji dječjih i lutkarskih predstava,  četiri nagrade na 23. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej te četiri nagrade na 53. Međunarodnom festivalu kazališta lutaka – PIF u Zagrebu.