< Povratak

SEZONA / Program / Arhiva

Za uzrast:
Trajanje: 45 min
Sanja Vidan (prema motivima predstave Davora Mladinova)

BIJELE KOČIJE II

Redateljica: Sanja Vidan 
Asistentica redateljice: Alin Antunović
Likovnost predstave: Luka Duplančić
Izbor glazbe: Nenad Šiškov
Koreografija: Maja Đurinović
Premijera: 3. prosinca 2016.
Igraju: Alin Antunović, Petar Konkoj Cailliau, Andrea Majica, Justina Vojaković Fingler, Tvrtko Štajcer, Petra Kovačić i Srđan Brešković.
 
Draga djeco, 
Djed Mraz je i ove godine upregnuo svoje sobove u bijele kočije i krenuo k vama. Iste su to kočije, oduvijek, i isti je djedica, samo su prepreke i nevolje nove. Zločesti gusar Roko je postao dobar ali zlo koje ne voli Božić nikad ne spava.
Naši dragi likovi, Dimnjačar i Snješko (a i gusar nam je drag otkada se popravio!), naići će na nove prijatelje i neprijatelje.
Hoće li spasiti vaše darove? Vidjet ćemo!
 
Kultna predstava Bijele kočije prema tekstu i u režiji Davora Mladinova prvi je put postavljena  u prosincu 1990., a likovnost je potpisao Ivica Tolić. Autori i glumci su tijekom godina predstavu nadograđivali i svojim izvedbama uvijek iznova oduševljavali djecu u ovo blagdansko vrijeme. Predstava je rasla i rasla, a u nama su rasli novi likovi i priče i shvatili smo da je vrijeme da ih ispričamo i predstavimo djeci.  Nakon punih dvadeset i šest godina donosimo nastavak, a nazvali smo ga jednostavno - Bijele kočije II, uz veliko poštovanje prema tvorcima izvorne  predstave.  Nova predstava je rađena prema motivima Davora Mladinova, a likovno oblikovanje se naslanja na originalnu likovnost i ideju Ivice Tolića.
Družina Bijelih kočija II želi vam dobru zabavu, pregršt darova i sretne blagdane!!!
 
Sanja Vidan