Posljednja ovosezonska premijera

Posljednja premijera Gradskog kazališta lutaka Split u sezoni 2023./2024. bit će izvedena u petak, 28. lipnja u 19 sati. Riječ je o predstavi „Dankovo srce“ čiju režiju potpisuje Jure Radnić. Autori teksta, inspirirani motivima “Legende o Danku”, su Valentina i Luka Mavretić.

„Dankovo srce“ kroz jednostavna i djeci uzbudljiva scenska rješenja, upotpunjena magičnom snagom scenskog pokreta, govori o svjetlu i tami kao simbolima dobra i zla, a pokazuje kako je dovoljna tek iskra mašte da potakne velike promjene. Što će hrabri dječak Danko napraviti i hoće li ova priča imati “svijetao” kraj, možete saznati u ovoj predstavi s mnogo čarolije, magičnih krijesnica, ššššuma valova i drugih maštovitih elemenata koji će Danku pomoći u pravom trenutku.

Scenografiju predstave potpisuju Jure Radnić, Karmen Telišman i Helena Bacinger Škrlec, a posebna zahvala na pomoći pri izradi scenografije ide reGaleriji. Za kostimografiju je zaslužna Sonja Obradović, skladbu Tvrtko Hopek, oblikovanje tona Franko Perić, oblikovanje svjetla Lucijan Roki, a suradnica za scenski govor Bruna Bebić.

Predstava je namijenjena uzrastu 5 i više godina i tematizira srčanost glavnog junaka Danka koji živi u izmišljenoj zemlji u kojoj vlada mrak, a jednog dana se napokon ohrabri i odluči pronaći Svjetlo.

U predstavi igraju: Stipe Gugić, Andrea Majica, Branimir Rakić, Justina Vojaković-Fingler, Stipe Jelaska, Petar Salečić i Milena Blažanović.

Nakon premijere predstava će igrati u sklopu revije 11. Ljetno kazalište za djecu, 1. i 2.7. u 20 sati. Raspored izvedbi i sve informacije vezane za rezervaciju i kupnju ulaznica dostupne su na www.gkl-split.hr.

Tončićeva 1, 21000 Split

SLUŽBA PRODAJE I BLAGAJNA

Tel: +385 (0)21 395 968

E-pošta: prodaja@gkl-split.hr

RADNO VRIJEME Ponedjeljak - petak: 8:30 - 12:30 sati i sat vremena prije početka predstave. Prijavite se na naš newsletter
Da, želim besplatno putem newslettera primati obavijesti o rasporedu predstava, novostima i događanjima u GKL-u Split. Slažem se da koristite moju e-mail adresu za moje osobne potrebe kao preporuku i ponudu Vaših usluga. Odjava s newslettera je moguća u bilo kojem trenutku, a upute za odjavu nalaze se u svakom newsletteru.