Poziv i prijavnica za festival "Mali Marulić" 2023.

Gradsko kazalište lutaka Split vas poziva da prijavite svoje predstave na uvid Ani Tonković Dolenčić, izbornici šesnaestog Festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić.  Festival će se održati u Splitu od 3. do 6. travnja 2023. godine.

Napominjemo da, slijedeći kriterije Festivala hrvatske drame za djecu, možete prijaviti samo predstavu hrvatskog autora, bilo da se radi o originalnom autorskom tekstu ili adaptaciji/dramatizaciji hrvatskog izvornika. Broj prijava po kazalištu je neograničen. Sudionici predstave bit će smješteni u jednokrevetnim (najviše 2 sobe po kazalištu), dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.

Gradsko kazalište lutaka Split, organizator festivala, sudionicima osigurava smještaj, te kazalištima honorar za izvedbe, koji se sastoji od fiksnog i varijabilnog dijela. Fiksni dio iznosi 2.000,00 kuna (265,45 EUR) po izvedbi, a varijabilni dio ovisi o broju sudionika predstave gostujućeg kazališta i izračunava se na sljedeći način:

200,00 kuna (26,55 EUR) po sudioniku predstave, ukoliko se predstava izvodi unutar jednog dana (kalendarskog datuma),

300,00 kuna (39,82 EUR) po sudioniku predstave, ukoliko se predstava izvodi unutar dva dana (kalendarska datuma).

Molimo kazališta koja ne pristaju na navedene uvjete da ne prijavljuju svoje predstave!

Predstave moraju premijerno biti izvedene u razdoblju od 1. siječnja 2022. do 31. prosinca 2022. godine. Iznimno možete prijaviti predstave izvedene u 2021. ( u periodu od 1.10. – 31.12.), ukoliko ih niste prijavili za selekciju prethodnog Festivala.

Molimo da ispunjenu prijavnicu, termine izvedbi i linkove na snimke predstava pošaljete na e-mail adrese anatondol@gmail.com i marketing@gkl-split.hr .

Ukoliko je nemate u elektroničkom obliku, snimku predstave možete poslati poštom na adresu kazališta:

 

Gradsko kazalište lutaka Split

prijavnica za Festival «Mali Marulić»

Tončićeva 1

21000 SPLIT

Izbornica će predstave gledati uživo, a kada to ne bude moguće, gledat će snimku predstave.

Rok za prijave je 15. listopada 2022. godine, a odluku o selekciji izbornica će donijeti najkasnije do 1. veljače 2023.

Festival Mali Marulić je natjecateljskog karaktera, a o nagradama će odlučiti stručni žiri. Dječji žiri će, također, odlučiti o najboljoj predstavi.

Očekujemo Vaše prijave i nadamo se susretu u Splitu.

Ravnatelj GKL-a Split

Lucijan Roki