Premijera predstave MOJE IME JE ANNE FRANK

11.11.2016.

Premijera predstave „Moje ime je Anne Frank“, u koprodukciji Gradskog kazališta lutaka Split i kazališta PlayDrama, bit će izvedena 12. studenoga u 20.00 sati u dvorani GKL-a.
Predstava je centralni događaj cjelovitog istoimenog projekta unutar kojeg je održana i radionica s djecom, školskim pedagozima i psiholozima te tribina „Djeca u angažiranom kazalištu“ u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.
„Dnevnik Anne Frank“, jedan od najdirljivijih zapisa djetinjstva, za scenu je adaptirao i režirao Elvis Bošnjak. Asistentica redatelja je Andrea Majica, koja je uz Anu Mariju Fabijanić kreirala i scenski pokret. Scenografiju potpisuje Ozren Bakotić, a kostimografiju Irena Vodišek Babaja, oblikovatelj svjetla je Lucijan Roki. 
U ovoj predstavi riječi Anne Frank govore djeca polaznici Glumačkog studija PlayDrama u dobi od 12 do 15 godina: Luiđa Ivančević, Dora Blaić, Bartul Mušura, Ana Ugrina, Leonarda Bojić, Lucija Baloević, Lucija Matić, Petar Čakić, Vito Aschero, Franko Jakovčević, Irma Jerončić, Zara Grubešić i Marin Aschero. 
Prvi ciklus izvedbi predstave „Moje ime je Anne Frank“ igrat će od 12. do 19. studenoga, a drugi u siječnju.