Premijera BIJELE KOČIJE 2!

30.11.2016.

U subotu 3. prosinca u 19.00 sati u Gradskom kazalištu lutaka Split bit će izvedena premijera predstave Bijele kočije 2, prema tekstu i u režiji Sanje Vidan.
Kultna blagdanska predstava GKL-a Split Bijele kočije, prema tekstu i u režiji Davora Mladinova, prvi je put postavljena u prosincu 1990., a likovnost je tada potpisao Ivica Tolić. Autori i glumci su tijekom godina predstavu nadograđivali i svojim izvedbama uvijek iznova oduševljavali djecu u ovo blagdansko vrijeme. Nakon punih dvadeset i šest godina donosimo nastavak u režiji Sanje Vidan, glumice koja je igrala i u originalnoj postavi, a nazvali smo ga jednostavno - Bijele kočije II, uz veliko poštovanje prema tvorcima izvorne predstave. Nova predstava je rađena prema motivima Davora Mladinova, a likovno oblikovanje se naslanja na originalnu likovnost i ideju Ivice Tolića.
Redateljici je asistirala Alin Antunović koja će i ove godine igrati djeci omiljenog Dimnjačara.
Likovnost predstave i obnovu likovnosti prema lutkama i scenografiji Ivice Tolića potpisao je Luka Duplančić, koreografiju je oblikovala Maja Đurinović, a glazbu izabrao Nenad Šiškov. 
Uz Alin Antunović u predstavi igraju i Petar Konkoj Cailiau, Andrea Majica, Tvrtko Štajcer, Justina Vojaković Fingler, Petra Kovačić i Srđan Brešković. Od 3. do 23. prosinca Bijele kočije 2 će na sceni GKL-a Split igrati 48 puta za više od 7 000 malih i velikih gledatelja. 
Ulaznice za premijeru možete rezervirati telefonom i kupiti na blagajni kazališta ili online www.croatia-tickets.com.
Napomena: premijerna predstava 3.12. je bez podjele darova.