Festival 2023.

NAGRADE NATJEČAJA ZA NAJBOLJI DRAMSKI TEKST ZA LUTKARSKO I KAZALIŠTE ZA DJECU 2023. 

Proglašenje nagrada Natječaja za najbolji dramski tekst za lutkarsko i kazalište za djecu tradicionalno je uvod u novo izdanje festivala Mali Marulić koji će se ove godine u Splitu održati šesnaesti put i to od 3. do 6. travnja. Na natječaj Mali Marulić, za najbolji novi dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu, pristigao je ove godine 21 dramski tekst. Između tematskih i žanrovski različitih drama povjerenstvo u sastavu Bruna Bebić, predsjednica, Jasmina Parić i Jasen Boko odlučili su nagraditi tri teksta.

Prvu nagradu dodijelile su  tekstu PUT U MAŠTALUZIJU, autorice Marijane Nole, drugu nagradu tekstu NAOČAPKE, autorica Maje Katić i Dunje Fajdić i treću nagradu tekstu TIK-TOK-BUM!, autorice Hane Veček. Obrazloženja nagrada pročitajte ovdje.

Čestitamo nagrađenim autoricama kojima će nagrade biti uručene  3. travnja 2023. u Gradskom kazalištu lutaka Split, u sklopu programa svečanog otvaranja Festivala. Pokrovitelj Natječaja kojemu je cilj motiviranje i promicanje domaćeg dramskog pisma za dječje i lutkarsko kazalište  je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

 

ODABRANE PREDSTAVE ZA 16. MALI MARULIĆ!

Za sudjelovanje na 16. Festivalu hrvatske drame za djecu Mali Marulić, koji će se održati od 3. do 6. travnja u Splitu, prijavljena je 21 predstava od kojih je izbornica Ana Tonković Dolenčić odabrala osam za natjecateljski dio programa. Zahvaljujemo svim kazalištima na prijavljenim predstavama i čestitamo nagrađenima.

Odabrane predstave:
1. Gradsko kazalište Zorin dom Karlovac, ''Dislike'', Petra Cicvarić, r. Peđa Gvozdić
2. Kazališna družina Novi Život, ''Bijeli klaun'', Damir Miloš, r. Maja Kovač
3. Dječje kazalište Dubrava, ''Duga'', Dinko Šimunović, r. Ana Kreitmeyer 
4. Kazališna družina Pinklec, ''Drvljaci'', Patrik Gregurec, r. Vanja Jovanović
5. Gradsko kazalište lutaka Rijeka, ''Mrljek i Prljek'', David Petrović, r. David Petrović
6. Gradsko kazalište lutaka Split, ''Alo, to sam ja'', Ivana Vuković, r. Ivan Plazibat
7. Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, ''Divlji konj'', Božidar Prosenjak, r. Tamara Kučinović
8. Dječje kazalište Subotica, ''Ne idi daleko'', Tamara Kučinović, r. Tamara Kučinović