< Povratak

MALI MARULIĆ 2019/2020

Za uzrast:
Trajanje: 40 min
Kristijan Ugrina

ZDRAV I ČIST DOM, TO JE BAŠ PO MOM

Zagrebačko kazalište mladih

Autor teksta i redatelj: Kristijan Ugrina / Dramaturginja: Jelena Milošević / Scenografkinja i kreatorica lutaka: Ana Sekulić / Kostimografkinja: Marta Žegura / Autor glazbe: Mario Mirković / Koreografkinja: Zrinka Lukčec / Oblikovatelj animacija: Vedran Štefan

Igraju: Jasmin Telalović, Nataša Dangubić, Hrvojka Begović, Zoran Čubrilo, Filip Nola, Vedran Živolić, Leon Dubrja, Milica Manojlović, Marijeta Ugrina i Lukas Ripli.

U projektu Zdrav i čisti dom, to je baš po mom teme su čistoća i zdrave navike, koje Ugrina svojim osebujnim stilom obrađuje s mnogo simpatičnih likova koji vrlo brzo osvajaju dječja srca. Konfrontacijom dviju obitelji različitih higijenskih navika i standarda, u poučnom zapletu, Ugrina dedukcijom navodi djecu da shvate da je obitelj koja uredno čisti svoju kuću daleko zdravija i sretnija nego obitelj koja živi kaotično. Osim o čišćenju i održavanju kuće, Zdrav i čisti dom – to je baš po mom progovara i o zdravim prehrambenim navikama, ali bez dociranja.

Predstave Kristijana Ugrine interaktivno i na djeci prihvatljiv način potiču razumijevanje i prihvaćanje različitosti, odgovorno ponašanje prema drugom čovjeku, prirodi i okolišu, usvajanje higijenskih navika, vrijednost komunikacije, ujedno progovarajući i o suvremenim, tehnološkim oblicima komunikacije, postajući svojevrsnim putokazom u svijetu u kojem djeca odrastaju.