< Povratak

SEZONA / Program 2018/2019

Za uzrast:
Trajanje: 45 min
Aleksandra Kardum

U ZEMLJI JAJOLIJI

Centar za autizam Split

Tekst i glazba: Aleksandra Kardum / Kostimi: Daniela Cikatić Javorčić i Alemka Đivoje / Aranžman: Ivo Lesić / Ilustracija: Edvin Dragičević / Igraju: učenici, polaznici i terapeuti splitskog Centra za autizam Specijalni gosti: Damir Mihanović Ćubi i Pere Eranović.


Kad jedno domaće, seosko jaje slučajno dospije u kazalište i u njemu ostane zaključano preko noći, na sceni će se dogoditi prava fešta od jaja! Domaće jaje upoznat će svoje rođake za koje nije ni znalo da postoje – piturano jaje, jaje mislioca, jaje trtaroša, kinder jaje, zaigrano jaje, zaljubljeno jaje, jaje pjevača, jaje glumca, jaje violinistu – sve redom umjetnike koji pripremaju kazališnu predstavu. Ali pred sam kraj proba pojavit će se zločesti, najzločestiji  Onaj koji ne voli jaja i pokušati spriječiti predstavu.
Predstava U zemlji Jajoliji autorsko je djelo Aleksandre Kardum, književnice, glazbenice i terapeutkinje u splitskom Centru za autizam, a predstava u kojoj sudjeluju učenici i polaznici Centra rezultat je višemjesečnog kreativnog procesa kojemu su se priključili i glumac splitskog HNK Pere Eranović te glazbenik i komičar Damir Mihanović Ćubi. Maleni i veliki uživat će u ovoj raspjevanoj i rasplesanoj predstavi u kojoj će djeca iz Centra za autizam pokazati svoju golemu kreativnost i entuzijazam.