< Povratak

SEZONA / Program / Arhiva

Video:
Za uzrast:
Trajanje: 45 min
Olja Savičević Ivančević
Redatelj: Ivan Plazibat

MOJ PRIJATELJ MAČKODLAK

Predstava je dostupna online za 48h najma ovdje. 

 

Redatelj: Ivan Plazibat /Suradnik za scenski pokret: Damir Klemenić /Scenograf: Ozren Bakotić /Kreatorica kostima i maski: Petra Dančević  /Skladateljica: Tamara Obrovac /Igraju: Lara Živolić, Tvrtko Štajcer, Sanja Vidan, Milana Buzolić-Vučica, Andrea Majica, Petra Kovačić, Petar Konkoj Cailliau, Franjo Đaković, Alin Antunović, Ivan Baranović/Ivan Medić i Ivica Beatović.
 
Premijera: 7. listopada 2015. 

 
TKO JE TO MAČKODLAK?
Mačkodlak je tvoj prijatelj. On postoji u mašti, ali je dio tvoje stvarnosti.
Mačkodlak je čudovište, ali on nije zao i strašan, nego dobar i smiješan. Snažan je i jako velik, ali ne voli grubost i nepravdu, baš kao i ti.
Mačkodlak je igračka, ljubimac i drug u igri, on nakratko može zamijeniti čak i mamu i tatu, može ti biti brat, može te pratiti i čuvati u avanturi, ali ako želiš da bude sretan i ti ćeš čuvati i voljeti njega.
Mačkodlak najviše od svega treba prijatelje. Kad ti je dosadno, Mačkodlak će te zabaviti, kada si tužan, nasmijat će te, ako se bojiš, on će te zaštititi i  utješiti.
Mačkodlak je naizgled drugačiji od druge djece i drugačiji od ostalih maca. Čupaviji je i dlakaviji, pa je mekši i bolji za maženje. Veći je, pa ti može sve dohvatiti bez penjanja. Jači je, pa te može nositi na kraj svijeta i pomoći ti u nevolji.
Mačkodlak živi u priči, u kazalištu i čeka te da se zajedno igrate!
 
Nagrade: 
9. festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić
Nagrada za najbolju žensku ulogu Lari Živolić, za ulogu u predstavi "Moj prijatelj Mačkodlak"
Nagrada za najbolju mušku ulogu Franji Đakoviću, za uloge u predstavi "Moj prijatelj Mačkodlak"
Nagrada za najbolju režiju Ivanu Plazibatu