< Povratak

SEZONA / Program 2017/2018

Za uzrast:
Trajanje: 60
A.S. Puškin
Anastasija Jankovska

Evgenij Onjegin

Gostovnje kazališta PlayDrama

Evgenij Onjegin, prvi ruski roman u stihovima, pisan je u razdoblju romantike, u vrijeme kavalira, kočija, dvoboja, časti i osjećaja zbog kojih vrijedi poginuti i ljubavi bez koje ne vrijedi živjeti. Ali sa scene nećemo progovarati o nekim nama stranim i davno zaboravljenim temama i ljudima, jer čovjekova bit kroz stoljeća i stoljeća ostaje nepromijenjena. Dotaknut ćemo se aktualnih i stalno prisutnih tema poput ljubavi, zavisti, mržnje, osvete, nepromišljene mladosti i tinejdžerske zaluđenosti plitkim vrijednostima, pa čak i vršnjačkog zlostavljanja.
U središtu romana leži ljubavna priča koja je jednostavna i lako razumljiva - seoska djevojka iz bogate obitelji zaljubljuje se u kavalira iz velegrada.

A zašto baš djeca, djeca glumci? Jer mi se čini da danas, u ovom brzom i okrutnom dobu, u kojem novac, slava i sveprisutni sarkazam prožimaju svaki djelić naših bića, jedino djeca mogu izgovarati stihove poput ovih s punom posvećenošću, vjerom i razumijevanjem nekih arhetipova koje Puškin tako vješto uzdiže na pijedestal i ponekad potpuno zanemaruje nepristranu ulogu pisca te sasvim subjektivno zauzima strane u borbi dobra i zla, sanjarenja i prizemnosti... želeći nam, u vidu opomene, pokazati da ponekad naši naoko nebitni i nepromišljeni postupci mogu ostaviti posljedice na cijeli naš život.

Anastasija Jankovska, redateljica 

Igraju: Marin Aschero, Antoni Čović, Duje Dajčbauer, Franka Gulan, Margarita Ivančević, Laura Ivanda, Petra Koceić Bilan, Luka Kožul, Ana Maleš, Roko Marini, Deni Mašić, Vanja Mihajlov, Gracia Nazor, Cvita Radić, Bepo Rončević, Dora Sikirica, Damjan Šarić, Lucija Tomić.