< Povratak

MALI MARULIĆ 2019/2020

Za uzrast:
Trajanje: 35 min
Ivana Đula i Milica Sinkauz prema stihovima i skladbi Žarka Roje i Petra Bergama

AVANTURE MALOG JUJU

Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Redateljica: Renata Carola Gatica / Skladateljica: Ivana Đula / Kreatorica scenografije, objekata i kostima: Alena Pavlović / Suradnik za scenski pokret: Damian Cortes Alberti / Oblikovatelj svjetla: Sanjin Seršić

Igraju: Andrea Špindel, Mario Jakšić, Damir Orlić, David Petrović i Zlatko Vicić.

U ovom autorskom projektu redateljica Renata Carola Gatica i dramaturginja i glazbenica Ivana Đula poznatu pjesmu Avanture maloga Juju prevode u kazališnu predstavu. Bez želje za klasičnom dramatizacijom, autorice se u procesu rada ne oslanjaju isključivo na sadržaj pjesme. Upravo suprotno, naglasak je na njezinoj formi, melodiji i ritmu. U proces zajedničkog istraživanja autorski tim fokusira se na iduće pitanje: kako pjesmu pretvoriti u kazališnu predstavu?
Glumci uvode publiku u svijet  mame Kukunke i tate Tarante te maloga Juju koji je velik kao palac, poznaje sve životinje i govori njihove jezike. Svaki dan provodi u zoološkom vrtu i radosno razgovara sa svim njegovim stanovnicima. No, jedne se životinje boji – krokodila. Mali Juju, kao i svako dijete ali i odrasli, gaji neke svoje strahove koji su često nerealni. Kako ih konfrontirati i pokušati prevladati, pitanja su koja postavlja ova vesela i ritmična predstava potičući svako dijete da pronađe vlastiti odgovor.